begrijpend lezen

bewust leren om gaan met taal en tekst

Begrijpend lezen

Begrijpend lezen is een belangrijk vak op de basisschool. Het legt immers de fundering voor een leerweg waar theorie leidend is. Veel kinderen ervaren dit onderdeel als uitdagend. De redenen zijn uiteenlopend, maar gelukkig de oplossing niet. We bieden in kleine groepjes, klassikaal begrijpend lezen lessen aan. Hierin is begrijpend lezen de kapstok waaraan we diverse onderwerpen van “Taal” aan worden opgehangen. Denk oa. aan spelling, woordenschat en technisch lezen.

Meest gestelde vragen

We bieden bewust begrijpend lezen. Naast het hoofddoel om de leerlingen te laten groeien in het vak begrijpend lezen en alles wat daar aan verbonden zit, richten we ons ook op persoonlijke ontwikkeling. De lessen zijn opgebouwd met elementen van bewustwording, een term die komt uit het mindfullness. Het richt zich op het bij jezelf blijven en met name in het hier en nu. Veel kinderen met een achterstand op begrijpend lezen hebben faalangst, onzekerheden en ervaren druk voor de CITO toets. Door kleine mindfullness oefeningen te verwerken in deze lessen leren kinderen deze angsten los te laten en associëren ze fouten maken met vooruitgang. Kortom, naast het werken aan begrijpend lezen, leren we de kinderen omgaan met hun angsten, oordelen en aannamens over de toetsen en hun prestaties ten behoeve van hun CITO’s.

De groepen worden bewust klein gehouden. Zo streven we altijd naar klassen van maximaal 6. Soms komt er een nieuwe leerling een proefles doen, waardoor de klas 7 of 8 leerlingen kan hebben. We zullen nooit meer dan 8 leerlingen in de les hebben.

U krijgt elke maand de factuur voor de maand erop. Omdat we alle middelen, docent ter beschikking stellen en daarbij ook de nodige voorbereidingen zijn getroffen, worden gemiste uren niet gerestitueerd.

Eigenwijze Helden biedt binnen de groepslessen structureel de mogelijkheid van

  • Groei naar hogere niveau’s tot/met groep 8 advanced klassen
  • Op aanvraag online participatie in groepslessen (ivm quarantaine, transport­en verkeersproblemen, e.d.)
  • Citotoets oefeningen

voor het beste effect

Wanneer raden we dit aan?

Veel kinderen hebben een achterstand met begrijpend lezen. Deze lessen zijn opgezet om die kinderen te ondersteunen. We richten ons dus op achterstanden. Een aantal aspecten die we veel terug zien is:

  1. Nederlands is thuis niet de eerste taal.
  2. Het kind heeft op overige vakken goede scores, maar begrijpend lezen blijft achter
  3. Het kind is onzeker en leest niet graag voor
  4. Het kind scoort slechter op de CITO dan in de reguliere lessen.
  5. Het kind kan zich onvoldoende uitdrukken in het Nederlands
  6. Het kind maakt veel spelfouten

Herkent u uw kind in één of meerdere punten? Dan zullen de begrijpend lezen lessen goed aansluiten. We richten ons op het ontwikkelen van de taal door begrijpend lezen, spelling, woordenschat én coaching op faalangst en onzekerheid voor de CITO.Neem een kijkje in de les

Deze kleine mannen zijn de helden van de klas. Ze werken aan de meest uitdagende onderdelen van het basisonderwijs; begrijpend lezen en hunzelf. Middels een combinatie tussen mindfulness, faalangst oefeningen, interactieve werkvormen maken we moeilijke en saaie onderwerpen interessant en leuk. Succes in ontwikkeling is meer dan alleen hard werken. Het is de kleine successen vieren, plezier in fouten maken ervaren en oprechtheid. Kijk zelf wat deze leerlingen over de les te zeggen hebben.

Let op! De prijzen vermeld in het filmpje zijn verouderd. De nieuwe tarieven vindt u hier

Wat is het tarief?

eenmalig

Proefles op locatie

Gratis
U mag eenmalig uw kind een proefles laten meedraaien op locatie naar keuze.
Den Haag Laak

Begrijpend lezen (70 min)

€60 p/4w
U betaalt €60 per maand voor 4 lessen van 70 minuten. Deze lessen worden gegeven op de Draaistraat 14.
Den Haag Laak

Begrijpend Lezen (70 min)

€60 /4w
U betaalt €60 voor 4 lessen van 70 minuten in 4 weken. Deze lessen worden alleen gegeven aan de Draaistraat 14 .
Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u

Gratis proefles?


Nieuwsbrief

Wil je periodiek tips, leermethodieken en op de hoogte gehouden worden van relevante hulpbronnen voor uw kind of uzelf? Schrijf u dan in en krijg af en toe een relevante mail!

Contact

T: 06 54738573
E: financieel@eigenwijzehelden.nl
A: Draaistraat 14, 2516 KE Den Haag
Za t/m Zo: 10:00 - 17:00
Bezoek alleen op afspraak

EigenWijze Helden B.V., houder van Bijles Den Haag © 2018. Alle rechten voorbehouden.