Coaching & Begeleiding

Bijles met motivationele ondersteuning

Coaching & Begeleiding

Met coaching en begeleiding richten we ons op het geven van ondersteuning (al dan niet gecombineerd met bijles). Sommige leerlingen hebben ondersteuning nodig om in te zien hoe ze hun motivatie kunnen inzetten. Veel leerlingen lopen vast omdat de verwachte prestaties in hun optiek onhaalbaar is. Samen werken we aan het verbeteren van een laag zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen en/of faalangst om een betere werkhouding en resultaten te bereiken.

We bieden coaching, met name aan leerlingen met motivatieproblemen. Een groot deel van de tijd wordt er gewerkt aan hun zelfbeeld, drijfveren en zelfverzekerdheid. We doen dit bij voorkeur in combinatie met een specifiek schoolvak. Dat betekent dat de leerling inderdaad bezig is met het vak, maar niet in hoog tempo. Het doel is dat de leerling zich op den duur ertoe kan zetten om het zelf te werken aan school.

We bieden ondersteuning aan leerlingen die niet willen werken. Gebrek aan motivatie ligt hier van aan ten grondslag, maar dit is pas de “bovenlaag”. Wat er in het onzichtbare gebeurt, zoals de diverse emoties, onzekerheid en faalangst, komen tot uiting als weerstand bij werken aan school. Hier richten we ons op.

We hebben ruimte voor deze sessies aan de Draaistraat 14, in het pand van Dak Kindercentra. Dit betekent alleen niet dat de sessies hier altijd plaatsvinden. We geloven namelijk in actieve werkvormen. Dit betekent dat beweging een stimulans is om de hersenen te activeren. We zullen dus ook sessies houden in de gang, op straat etc.

We gebruiken de theorieën van het NLP, TA en Mindfulness. Daarnaast zijn onze coaches ervaringsdeskundigen. NLP (Neurologisch Linguïstisch Programmeren) dient zich als instrument om de boodschap van de leerling zonder oordeel te ontvangen. Hiermee pikken we op waar de knelpunten zoals angsten en oordelen zitten. Daar gaan we dan mee aan de slag. TA (Transactionele Analyse) zetten we in om te achterhalen wat en waarom de zichtbare reactie volgt na een specifieke actie. Een voorbeeld is een leerling die zijn boek na 2 minuten dichtslaat in plaats van ervoor te kiezen om hulp te vragen aan anderen of zelfs Google? Hier wordt gekeken naar de lessen die de leerling in het verleden heeft geleerd. Mindfullness is de ervaringen van het verleden loskoppelen en in het hier en nu zijn. Een docent die zegt dat de leerling het werk niet goed heeft gedaan, betekent niet automatisch kritiek, terwijl de leerling wel in de verdediging kan schieten van goedbedoeld advies.

voor het beste effect

Wanneer raden we dit aan?

De sessies zijn voor leerlingen die in staat zijn om zelfstandig te werken. Dit betekent dat we veelal beginnen met leerlingen vanaf 12/13 jaar (brugklas/tweede klas). Dit heeft ook te maken met de ontwikkeling van het kind in algemene zin. Onze hersenen zijn rond onze 25ste pas volgroeid. Dit betekent echter niet dat we geen uitdagende leerprocessen moeten voorschotelen. Deze vorm van persoonlijkheidsontwikkeling is opgezet voor leerlingen die :

  • moeite hebben met het leren van een (aantal) specifiek(e) vak(ken).
  • zich er moeilijk toe kunnen zetten om aan school te beginnen.
  • angst hebben bij examen, toetsen en confrontaties

Wat is het tarief?

Intakegesprek

Is dit iets voor u, ontdek het gratis
Gratis
Neem vrijblijvend contact op voor een gratis intakegesprek. Onze coach maakt dan een afspraak voor u.

Coachingsessies

NLP, TA en Mindfullness
€45 p/u
De ervaringscoach begeleidt en ondersteunt de leerling bij het ontwikkelen van zijn motivatie en discipline. Tegelijkertijd pakken we angsten en onzekerheden aan die in de weg staan van schoolprestaties.

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u

Gratis Intakegesprek?

Nieuwsbrief

Wil je periodiek tips, leermethodieken en op de hoogte gehouden worden van relevante hulpbronnen voor uw kind of uzelf? Schrijf u dan in en krijg af en toe een relevante mail!

Contact

T: 06 54738573
E: financieel@eigenwijzehelden.nl
A: Draaistraat 14, 2516 KE Den Haag
Za t/m Zo: 10:00 - 17:00
Bezoek alleen op afspraak

EigenWijze Helden B.V., houder van Bijles Den Haag © 2018. Alle rechten voorbehouden.