Hulp met huiswerk en achterstand

Naschoolse Ondersteuning

Een combinatie tussen huiswerkbegeleiding en bijles. In kleine groepjes wordt er gewerkt aan de vakken waar de leerlingen moeite mee hebben. Het is lijkt op individuele bijles, maar in plaats van een-op-een zitten de leerlingen in groepjes van max 6. De nadruk van de stof ligt bij iedereen anders. Iedereen focust zich wel op hun eigen vak. Er zit ook een stuk zelfstandigheid bij, zoals het maken van oefeningen en opgaven. Bij vragen is er altijd een docent beschikbaar. Persoonlijke aandacht is hier nog steeds gegarandeerd omdat het kleine groepjes bevat. 
         .
Evaluatie
Daarnaast gebruiken we de eerste maand waarin u uw kind heeft aangemeld om een goede evaluatie te maken wat uw kind nodig heeft om te groeien. Dit betekent dat we contact hebben met de juf/meester van de basisschool. Ook registreren we belangrijke en opvallende knelpunten en overleggen we die met u. Tot slot betrekken we de obsevaties van onze docenten. Deze die onderdelen bijelkaar vormen de basis van het advies en na 4 weken geven we aan bij welke groep uw kind het beste past voor optimaal resultaat.

Meest gestelde vragen

De lessen bestaan om de leerling extra oefenmateriaal en ondersteuning te bieden voor de vakken waar ze veel moeite mee hebben. Zodoende kan de leerling en/of ouder zelf invulling geven aan de vakken waaraan gewerkt wordt. We bieden ook de mogelijkheid om contact te leggen met de juf/meester/docent van de leerling om te kijken in welke hoedanigheid we kunnen inspelen op de huidige stand van zaken. Dit is tevens om te voorkomen dat we bij basisscholieren verkeerde methodieken toepassen.

We hebben lessen voor groepen 5 t/m 8. Let wel op dat we pas van start gaan als er minstens 4 leerlingen moeten zijn voordat de lessen kunnen beginnen.

De groepen zijn maximaal 6 leerlingen groot. Het kan zijn dat er sporadisch een 7e leering in de les zit, maar dit is uitsluitend voor een proefles en ter vervanging van een leerling die vervolgens stopt met de lessen.

De naschoolse ondersteuning is alleen per maand af te nemen. Dit komt omdat we in groepsverband werken en we uitval zoveel mogelijk willen beperken. U kunt zich wel aanmelden voor een gratis proefles.

In principe gaan de lessen altijd door in de vakanties met uitzondering van de kerst- en zomervakantie. Sommige speciale dagen zoals Koningsdag in 2019 vallen ook uit. U wordt hiervan altijd op de hoogte gesteld.

De lessen worden gegeven in het centrum van Den Haag, Scheveningen en Ypenburg.

Naast het maandtarief dat u hieronder vindt hanteren we geen andere soort kosten. Dus geen administratie-, opzeg- of additionele kosten.

Het opzeggen van de bijles dient schriftelijk te gebeuren. U kunt een mailtje sturen naar info@eigenwijzehelden.nl. De dienst is per maand opzegbaar. We vragen u aan te geven wat de reden is van de opzegging zodat wij onze dienst kunnen verbeteren.

voor het beste effect

Wanneer raden we dit aan?

Deze les is speciaal opgezet voor ouders die het niet breed hebben. Hier richten we ons namelijk op ondersteuning in groepsverband, waarbij de nadruk ligt op huiswerk en vakken waar achterstand is. Doordat we kleine groepjes hebben onstaat er ‘gedeelde aandacht, gedeelde lasten’. Bij aanvang inventariseren we welke vakken en onderwerpen de uitdagingen per leerling zijn. We stellen dan een pakket op waar de leerling uit kan werken.

 • Uw kind heeft een achterstand / moeite met een of meerdere vakken
 • Thuis wordt de Nederlandse taal niet als eerste taal gebruikt
 • U heeft het financieel niet breed
 • U wenst dat uw kind meer aandacht besteedt aan speciale vakken / huiswerk.
 • U kan uw kind niet helpen met het huiswerk

Wat is het tarief?

Naschoolse ondersteuning

Proefles

Groep 5 t/m 8
Gratis
Laat uw kind gratis meedraaien in een groep kinderen waar gewerkt wordt aan het maken van huiswerk of het extra oefenen van vakken waarop achterstand is.
Naschoolse ondersteuning

Groepslessen

Groep 5 t/m 8
€48 p/m
Ondersteuning van een docent die een kleine groep helpt met het maken van huiswerk en/of het extra oefenen van vakken waarop achterstand is. We stellen een pakket samen voor de leerling waar aan gewerkt wordt.
Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u

Gratis proefles aanvragen?

  Nieuwsbrief

  Wil je periodiek tips, leermethodieken en op de hoogte gehouden worden van relevante hulpbronnen voor uw kind of uzelf? Schrijf u dan in en krijg af en toe een relevante mail!

  Contact

  T: 06 54738573
  E: financieel@eigenwijzehelden.nl
  A: Draaistraat 14, 2516 KE Den Haag
  Za t/m Zo: 10:00 - 17:00
  Bezoek alleen op afspraak

  EigenWijze Helden B.V., houder van Bijles Den Haag © 2018. Alle rechten voorbehouden.